slider

Till salu

Lustigkullsvägen 1,
Uppsala - Knutby

Lustigkullsvägen 1

 • Boendeform
  1-familjs friliggande villa
 • Boarea
  136 Kvm
 • Som utgångsbud
  2.500.000 kr
 • Rum
  6 Rum

När du kommer från Uppsala och tagit dig in i centrumkärnan lyser detta ljusgula inbjudande hus upp på vänster hand. Huset är från mitten av 1930-talet och har tjänat som bankkontor och landsfiskalen har funnits här vilket fyllecellerna i källaren som fortfarande finns kvar vittnar om. Om det är trångt och instängt i cellerna så är den bakomliggande tomten det motsatta. Den dryga 4000 kvadratmeter stora tomten rymmer förutom huvudbyggnaden, bl.a. ett f.d. stall med vidbyggd förrådsbyggnad, en liten grandunge och en härlig gräsmatta där det står flera äppelträd av sorten Åkerö. Den senaste tillbyggnaden är inte registrerad i fastighetsregistret, en uppmätning gjordes 2023 och visar är att huset är på 180 m². Jag frågade säljarna vad de tycker är bäst med huset? - " Det är ett snällt hus, det funkar, många av fönstren har treglas, väggarna är tilläggsisolerade och vi har en jättefin spis i original från Ekeby bruk. Det finns en inbyggd trygghet i huset, skulle elen sluta fungera mitt i vintern klarar vi oss ändå." Poolen på baksidan ger möjlighet till svalka varma sommardagar och altandäcket ovanför utbyggnaden, stort som en liten dansbana, möjliggör till att duka upp för trevliga middagar. Knutby ligger strategiskt nära och med pendlingsavstånd till Norrtälje, Arlanda och Uppsala.

Planlösning

Att huset är välbyggt och har varit med länge känns direkt vid entrén och ännu mer ju längre in i huset du vandrar. En trygg och varm känsla infinner sig när du går genom köket, det generösa vardagsrummet ger plats för lek, middagar, att koppla av och låta blicken vila över tomtens trädgård. Att öppna upp till den väl tilltagna inglasade altanen med tak skänker en storglädje och rofylldhet, i vart fall så länge poolen ligger spegelblank:)

Vi viker av från känslan och plockar fram förnuftet. Här får du ett hus med fyra sovrum, två badrum, tvättstuga i källaren och gott om förvaringsmöjligheter, både på tomten och i källaren.

Visst är det känslan av trivsel och trevnad som du slutligen faller för, här får du låga driftskostnader och en central generös tomt med pool på köpet.

Varmt välkommen på visning av detta charmiga hus från 1936. Första allmänna visningstillfället är planerat till söndagen den 2 juli. Det går att anmäla sig redan nu.

Interiör

Hall

Trevlig hall med elburen golvvärme, klinkergolv samt ljus tapet på väggarna.

Sovrum

Just till vänster vid ingången ligger det första sovrummet, det har laminatgolv samt tapet på väggarna. Fönstret vetter ut mot gatan.

Badrum

Mycket generöst badrum med vädringsfönster. matta på golvet. Väggarna är klädda med våtrumstapet. Här finns badkar med dusch, Handfat med spegelskåp samt WC.

Vardagsrum

Vardagsrummet är en tillbyggnad till huset. Det är stort nog för att rymma både soffa och matbord eller ett hemmakontor om så skulle behövas. Här ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljusa toner. Fönster åt två håll, samt utgång till den inglasade verandan.

Kök

Rymligt och hemtrevligt kök med eldstad, Ekeby Bruk. Inbyggd kassett (Kedddy). Plats för många. Här finns plats för 8-10 personer. Köet är ljust med luckor i allmogestil, kakel ovanför stänkytorna, trägolv och tapetserade väggar. Maskinell utrustning i form av: kyl, frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt.

Sovrum

Sovrum med egen utgång till terrassen. Laminat samt tapetserade väggar. Fast garderob. Fönster mot poolen.

Sovrum

Stort sovrum med fönster ut mot den generösa trädgården. Fast garderob.

Sovrum/Barnkammare

Mindre sovrum med fönster åt entrésidan, laminatgolv och tapetserade väggar.

Badrum

Badrum med dusch, toalett och handfat, matta på golvet och våtrumstapet.

Storlek

Boarea ca 136 m² , biarea ca 63 m². taxeringsinformation, 6 rum , 4 sovrum.

Tomt

Trädgårdstomt med fruktträd av sorten Åkerö, bärbuskar och mängder av lekytor.

Byggnad

Ellsta 2:14. 1-familjs friliggande villa.

2-plansvilla med källare. Byggår 1936.
Fönster : 3-glas

Uppvärmning : Värmepump, luft/vatten, braskamin

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta.
Stomme: Trä.
Fasad: Trä.
Takbeklädnad: Betongpannor.
Fönster: 3-glas. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump, luft/vatten, braskamin

El : 19186 KWH

Uteplats

Stort altandäck, även en inglasad uteplats

Ekonomi

Som utgångsbud 2 500 000 kr

Taxeringsvärdet är 1352000 kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 915 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd , värdeår 1946.

Uppskattad total driftskostnad : 36 007 kr/år , varav:

Uppvärmning : 18 807 kr

Vatten/avlopp : 6 500 kr

Väggemenskap : 500 kr

Renhållning : 2 400 kr

Försäkring : 7 800 kr

Antal personer i hushållet : 6

Övrigt:

Boarean efter tillbyggnad av vardagsrum m.m är nyligen uppmätt till 175 m². Biytan uppmättes till 75 m².

Energideklaration

Energiklass : C, energiprestanda 79 kWh/m² år.

Datum: 2015-02-25

Elkonsumtion: 19186 kwh

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Gemensamhetsanläggning: Uppsala Knutby GA:6 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Vattenledning Mm
Last: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 03-IM1-62/393.1

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-11-17)

Övriga byggnader

Litet stall/förråd om 36 m² och en carport på 6,5 m²

Bostadsförening

Adress:

Lustigkullsvägen 1

Estate number:

JL302

Område

Knutby är en tätort i Uppsala kommun bed runt 564 innevånare. Närmsta samhälle är Almunge. Knutby ligger omkring fyra mil öster om Uppsala.

Knutby IF, bildad 1938 bedriver verksamhet inom fotboll, skidåkning, gymnastik och friidrott. Inom en mils avstånd finns det så många som tre golfbanor. . I Knutby finns en tornlös salkyrka från 1200-talet med rika kalkmålningar från 1400-talet och ett äldre lager bevarat under. Kyrkan erbjuder fritidsaktiviteter för barn

Allmänt

Knutby skola har skola för år 0-6 med fritidshem samt förskolan Lustigkullen. Det finns även en privat förskola, Kråkskogen. Knutby samhälle erbjuder god service och kommunikationer, inklusive ICA Knuten, bensinmack och Knutby Krog. Inom tätorten finns brandkår. Husläkarmottagningen är flyttad till Almunge.

Kommunikation

Länstrafiken och buss 809 trafikerar sträckan Uppsala-Knutby. Sträckan tar cirka en timme. Det avgår även bussar till Norrtälje och Arlanda.

Fakta om objektet:

Bostadsform: 1-familjs friliggande villa
Som utgångsbud: 2 500 000 kr
Storlek: 136 m²
Tomt: 4200 m²
Antal rum: 6 rum

Information:

  Energideklaration
  Frågelista
  Uppmätning av boyta
  Bostadsprospekt

Planritning

Johan Leijonhufvud

Att möta människor som i olika skeden av livet skall ändra på sitt boende ställer krav på lyhördhet, engagemang och en förståelse vilka behov och önskemål du som kund har. Har du dessutom som jag ambitionen att utveckla och driva ett eget fristående mäkleri är kraven på dig som fastighetsmäklare om möjligt än högre. Här på Leijonhufvud´s ska du som kund få ett mer personligt mottagande av en mäklare som bott i staden sedan 1987 och som har nära 10 års erfarenhet inom yrket, alltifrån lilla ettan i Luthagen till fastigheten i Kåbo och allt däremellan. Välkommen att besöka mig över en kopp kaffe på kontoret i Rosendal eller varför inte boka in en löparrunda så tar vi mötet med oss ut i Stadsskogen!

Hälsningar
Johan Leijonhufvud

Kontakta oss

Har du funderingar kring ditt bostadsbyte?

Johan Leijonhufvud har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både villa- och bostadsrättsförsäljningar.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Vi hanterar dina uppgifter enligt GDPR. För mera info läs här.
 Ditt meddelande är nu skickat. Vi återkommer snarast.
Paste your text here: